100 Delicios ReȚete Gumbo (Paperback)

100 Delicios ReȚete Gumbo By Ionut Tomescu Cover Image

100 Delicios ReȚete Gumbo (Paperback)

$52.98


Backordered
(This book cannot be returned.)
Gumbo este esența gătitului creole și cajun, felul de m ncare obligatoriu din meniul fiecărui restaurant și inima gătitului acasă.
Prezintă cele mai bune crustacee indigene, precum și c rnați locali, păsări de curte, v nat sălbatic și condimente. Ea și are originea n Louisiana n secolul al XVIII-lea și și derivă numele fie din cuv ntul bantu pentru okra (gombo), fie din cuv ntul choctaw pentru fil (kombo). At t okra, c t și fil , care sunt frunze de sassafras măcinate folosite de nativii americani, servesc ca agenți de ngroșare pentru gumbo, mpreună cu roux, o bază de făină rumenită n ulei. Cel mai comun agent de ngroșare este roux-ul, care este similar cu sosul. Măsura n care este rumenită determină culoarea gumbo-ului. Bucătarii locali l iau adesea ntr-o culoare maro nchis, care conferă produsului finit o aromă profundă și robustă. n mod tradițional, ceapa, țelina, și ardei gras (cunoscut ca trinitatea gătitului local) plus usturoi sunt sf r ite n roux și se adaugă bulion pentru a face un Gumbo. Ingredientele variind de la crustacee la păsări de curte la v nat sălbatic creează tipul și gustul gumbo-ului.
Condimente precum ardeiul de cayenne, cimbru și frunza de dafin modifică aroma felului de m ncare pentru a fi pe placul bucătarului, iar gumbo-ul este servit n boluri peste orez. Cele mai distinctive stiluri de gumbo sunt creole (New Orleans) și cajun (sud-vestul Louisiana). Creole folosește roșii, iar cajun nu. Prin urmare, unul este maro, iar celălalt este maro roșcat. Gumbo creole tinde să aibă o bază mai subțire, n timp ce un gumbo cajun este mai consistent, mai ntunecat și uneori mai gros și este mai apt să folosească v nat, cum ar fi rațele sălbatice.
n sudul Louisianei, gumbo-urile sunt servite pe toate mesele, bogate sau sărace, și n majoritatea restaurantelor, de lux sau nu.
Product Details ISBN: 9781805422853
ISBN-10: 1805422855
Publisher: Ionut Tomescu
Publication Date: December 2nd, 2022
Pages: 328
Language: Romanian